phone

0912 045 28 40

open-mail

info@hamrocket.com

مجله همراکت

ایندکس شدن در گوگل چیست؟ 9 روش افزایش سرعت آن

ایندکس شدن در گوگل
فهرست مطلب

در دنیای دیجیتال امروز، حضور پررنگ در نتایج جستجوی گوگل به معنای افزایش بازدیدکنندگان و در نهایت موفقیت کسب‌وکار است. اما چگونه می‌توان سایت خود را به صدر نتایج جستجو رساند؟ ایندکس گوگل را می‌توان با یک کتابخانه عظیم مقایسه کرد، این ایندکس میلیاردها و میلیاردها صفحه را در خود جای داده است که گوگل هنگام جستجوی کاربران، مرتبط‌ترین آن‌ها را انتخاب می‌کند. با این حجم زیاد از محتوا که دائماً در حال تغییر است، گوگل باید دائماً به دنبال محتوای جدید، محتوای حذف شده و محتوای به‌روز باشد.

اهمیت ایندکس شدن در گوگل

ایندکس شدن به معنای آن است که خزنده‌های گوگل محتوای سایت شما را کشف کنند و آن را در پایگاه داده عظیم خود ذخیره کنند. هرچه سایت شما سریع‌تر ایندکس شود، شانس دیدن شما توسط کاربران بیشتر خواهد بود.

  • افزایش دیده‌شدن: ایندکس شدن، اولین قدم برای دیده شدن سایت شما توسط کاربران است.
  • جذب مخاطب هدف: با ایندکس شدن، کاربران به راحتی می‌توانند محصولات یا خدمات شما را پیدا کنند.
  • افزایش اعتبار سایت: سایت‌هایی که به خوبی ایندکس شده‌اند، به عنوان سایت‌های معتبرتر شناخته می‌شوند.

ایندکس شدن سایت در گوگل چیست و چگونه انجام میشود؟

برای اینکه گوگل سایت شما را رتبه‌بندی کند، ابتدا باید از این چهار مرحله عبور کند:

  1. کشف: موتور جستجو با پردازش نقشه‌های سایت XML و دنبال کردن پیوندهای موجود در سایر صفحاتی که گوگل از قبل می‌شناسد، صفحات جدید و به‌روز را کشف می‌کند و آن‌ها را برای خزیدن در صف قرار می‌دهد.
  2. خزیدن: سپس گوگل به خزیدن در هر صفحه کشفی می‌پردازد و تمام اطلاعاتی را که پیدا می‌کند به فرآیندهای نمایه سازی منتقل می‌کند.
  3. ذخیره سازی: فرآیندهای ذخیره سازی علاوه بر موارد دیگر، تجزیه و تحلیل محتوا، رندر صفحات و تعیین اینکه آیا باید آن‌ها را ذخیره کنند یا خیر را انجام می‌دهند.
  4. فهرست‌بندی: یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند کار موتورهای جستجو، فهرست‌بندی یا ایندکس کردن است. تصور کنید اینترنت یک کتابخانه بزرگ است و هر صفحه وب یک کتاب است. گوگل به‌عنوان کتابدار این کتابخانه، وظیفه دارد تمام این کتاب‌ها را جمع‌آوری، طبقه‌بندی و فهرست‌بندی کند تا وقتی شما به دنبال موضوع خاصی هستید، به راحتی بتوانید کتاب مورد نظر خود را پیدا کنید.

چگونه بفهمیم سایت شما در گوگل ایندکس شده است؟

  • استفاده از دستور site

اگر می‌خواهید به طور کلی بدانید گوگل چند صفحه از وب‌سایت شما را ایندکس کرده است، به گوگل بروید و عبارت site:yourwebsite.com را جستجو کنید و به تعداد نتایج زیر نوار جستجو نگاه کنید. اگر می‌خواهید بررسی کنید که آیا صفحه‌ی خاصی ایندکس شده است.

  • استفاده از Google Search Console

با استفاده از ابزار بررسی URL در کنسول جستجوی گوگل به دقیق‌ترین نتایج خواهید رسید. برای صفحاتی که ایندکس شده‌اند، نتیجه‌ای مشابه این خواهید دید:

ابزار بررسی URL در کنسول جستجوی گوگل

چگونه گوگل سایت شما را سریعتر ایندکس کند؟

فرآیند ایندکس شدن در گوگل پیچیده است و مراحل متعددی روی هم تأثیر می‌گذارند.
برای اینکه گوگل به سرعت سایت شما را ایندکس کند، باید مطمئن شوید که هیچ مانعی برای ایندکس شدن وجود ندارد.
دوم، هر کاری از دستتان برمی‌آید انجام دهید تا به گوگل اطلاع دهید که محتوای جدیدی دارید و می‌خواهید سایت شما ایندکس شود. به یاد داشته باشید که کیفیت محتوای شما و کمبود لینک‌های داخلی ممکن است در فرآیند ایندکس شدن مشکل‌ساز شود.
در نهایت، با ایجاد لینک‌های خارجی به سایت خود و ترغیب مردم به صحبت در مورد محتوای شما در رسانه‌های اجتماعی، محبوبیت سایت خود را افزایش دهید.

1. محتوای با ارزش

ارائه محتوای باکیفیت به گوگل این باید هدف اصلی محتوای شما باشد. نه تنها به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر ایندکس شوید، بلکه هدف گوگل ارائه سریع‌ترین محتوای باکیفیت به کاربران خود است. بنابراین، همیشه بر ارائه بهترین محتوایی که می‌توانید به گوگل تمرکز کنید تا شانس ایندکس شدن سریع‌تر خود را افزایش دهید.

۲. ساخت و ارسال نقشه سایت (Sitemap) به گوگل

نقشه سایت به گوگل می‌گوید که صفحات مهم وبسایت شما در کجا قرار دارند.  می‌توانید فایل robots.txt خود را در yourdomain.com/robots.txt [invalid URL removed] بررسی کنید، شاید در آنجا آدرس نقشه سایت ذکر شده باشد. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، از پلاگینی مانند Yoast یا Rank Math برای ایجاد نقشه سایت استفاده کنید. از نقشه سایت پیش‌فرض ایجاد شده توسط وردپرس استفاده نکنید زیرا تمایل دارد شامل بسیاری از چیزهای غیر مهمی باشد که شما نمی‌خواهید در آن وجود داشته باشند.

3. ساختاردهی مناسب سایت

موتورهای جستجو باید بتوانند از طریق لینک‌های داخلی به هر صفحه مهمی در وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند. اگر این امر برای یک صفحه امکان‌پذیر نباشد، به آن صفحه یتیم گفته می‌شود. گوگل احتمال کمتری دارد که این صفحات را ایندکس کند زیرا پیدا کردن آن‌ها سخت‌تر است و سیگنال‌های کمتری دارند که نشان دهد مهم هستند.

4. جلوگیری از محتوای تکراری

یکی دیگر از راه‌های هدر دادن بودجه خزیدن گوگل، داشتن محتوای تکراری است. این اصطلاح به محتوای بسیار مشابه یا یکسان اشاره دارد که در چندین صفحه در وبسایت خودتان یا در وبسایت‌های دیگر ظاهر می‌شود. به طور کلی، محتوای تکراری می‌تواند برای گوگل بسیار گیج‌کننده باشد. در اصل، گوگل فقط یک URL را برای هر مجموعه منحصر به فرد از محتوا ایندکس می‌کند. اما برای موتور جستجو تعیین اینکه کدام نسخه را ایندکس کند سخت است و این در نتایج جستجوی آن‌ها منعکس می‌شود. و از آنجایی که نسخه‌های یکسان به رقابت با یکدیگر ادامه می‌دهند، عملکرد همه آن‌ها را کاهش می‌دهد.

5. بررسی اقدامات دستی و مسائل امنیتی

اگر وب‌سایت یا صفحه وب شما دارای یک اقدام دستی یا مشکل امنیتی باشد، ممکن است گوگل آن را در نتایج جستجو نمایش ندهد. می‌توانید هر دو مورد را در Google Search Console بررسی کنید. فقط به گزارش اقدامات دستی و گزارش مسائل امنیتی بروید.

6. بررسی لینک‌های داخلی nofollow

لینک‌های nofollow لینک‌هایی با تگ rel=”nofollow” هستند. گوگل ممکن است آن‌ها را خزش کند یا نکند، بنابراین بهتر است از آن‌ها استفاده نکنید.
یافتن آن‌ها بسیار آسان است. کافی است به گزارش لینک‌ها در Site Audit بروید و به دنبال هشدار “صفحه فقط دارای لینک‌های داخلی nofollow ورودی است” باشید.

7. بهره بردن از قدرت بک لینک‌ها

دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر و مرتبط با موضوع فعالیت شما، همچون رای اعتماد به سایت‌تان عمل می‌کند. این لینک‌ها به موتورهای جستجو نشان می‌دهند که سایت شما دارای محتوای باکیفیت و ارزشمند است و در نتیجه، خزنده‌های گوگل با سرعت بیشتری به سراغ سایت شما می‌آیند.

8. استفاده از API ایندکسینگ گوگل

این ابزار قدرتمند به شما اجازه می‌دهد تا به صورت مستقیم و آنی، صفحات جدید یا بروزرسانی شده سایت خود را به گوگل معرفی کنید. به این ترتیب، دیگر نیازی نیست تا منتظر بمانید تا خزنده‌های گوگل به صورت اتفاقی به سایت شما سر بزنند. با استفاده از API ایندکسینگ، می‌توانید فرآیند ایندکس شدن صفحات را تسریع کرده و در نتیجه، محتوای شما سریع‌تر در نتایج جستجو نمایش داده شود.

9.  بهینه‌ کردن سرعت بارگذاری صفحات

رعت بارگذاری صفحات وب، عاملی کلیدی در گوگل و دیگر موتورهای جستجو میباشد تا وب‌سایت‌ ها سریع‌تر بارگذاری شوند، زیرا باعث تجربه کاربری بهتر، رتبه‌بندی بهتر در موتورهای جستجو و کاهش نرخ پرش میشود.

نتیجه گیری

ایندکس شدن صحیح وب‌سایت شما در گوگل می‌تواند کار سختی باشد. شما باید با بسیاری از چالش‌های فنی، محتوایی و روابط عمومی مقابله کنید. اما با داشتن یک استراتژی و چک‌لیست مناسب، می‌توانید گوگل را متقاعد کنید تا مهم‌ترین بخش‌های وب‌سایت شما را ایندکس کند و عملکرد سئو خود را با رتبه‌بندی‌های بالا تقویت کنید.

مطالب پیشنهادی
بروزرسانی رپورتاژ آگهی

بروزرسانی رپورتاژ آگهی چگونه انجام میشود؟

۱۲:۴۶ ب٫ظ
گوگل ادز

گوگل ادز یا گوگل ادوردز چیست و چه کاربردی دارد؟

۳:۱۸ ب٫ظ

UX writing چیست و اصول نوشتن یوایکس رایتینگ

۱۱:۲۳ ق٫ظ
سایدبار وبسایت

کاربرد سایدبار در سایت

۱:۳۹ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره طراحی سایت سئو سایت اینستاگرام تولید محتوا رایگان

اگر نیازی به مشاوره برای راه اندازی کسب کارت داری این فرم پر کن تا متخصص های ما باهات تماس بگیرن.