phone

0912 045 28 40

مجله همراکت

14 دلیل اصلی افت ناگهانی رتبه سایت در گوگل

دلایل افت ناگهانی رتبه سایت در گوگل
فهرست مطلب

یک افت ناگهانی و چشمگیر در رتبه‌بندی گوگل می‌تواند احساس وحشت در شما ایجاد کند، این موضوع به ویژه زمانی ترسناک‌تر می‌شود که هیچ ایده‌ای نداشته باشید چرا رتبه‌بندی گوگل شما به این سرعت سقوط کرده است. با وجود بیش از 200 فاکتور رتبه‌بندی گوگل، دلایل متعددی وجود دارد که چرا رتبه یک سایت در گوگل ممکن است دچار یک سقوط ناگهانی شود. اگر رتبه‌بندی گوگل شما یک شبه سقوط کرد، لزوماً دائمی نخواهد بود و خوشبختانه اکثر مشکلات مربوط به رتبه‌بندی گوگل را می‌توان با کمی زمان و تلاش برطرف کرد. اگرچه، اگر رتبه‌بندی گوگل شما یک شبه سقوط کند، گاهی اوقات ممکن است ماه‌ها تا سال‌ها کار سنگین برای جبران کامل جایگاه از دست رفته طول بکشد. بیایید نگاهی به برخی از رایج‌ترین مشکلاتی بیندازیم که می‌توانند باعث افت ناگهانی رتبه یک سایت در موتورهای جستجو گوگل شوند را بررسی کنیم.

14 دلیل افت رتبه سایت در گوگل

سقوط چشمگیر رتبه وب‌سایت در نتایج جستجوی گوگل می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. از جمله این عوامل می‌توان به تغییرات در محتوا، به‌روزرسانی الگوریتم‌های گوگل، مشکلات فنی وب‌سایت، پیشرفت‌های رقبا، تغییرات در نحوه نمایش نتایج جستجو (SERP) و جریمه‌های گوگل اشاره کرد.

۱. ترافیک پایین

این یک دور باطل است؛ زیرا هرچه صفحات وب‌سایت شما در نتایج جستجوی گوگل پایین‌تر ظاهر شوند، احتمال جذب ترافیک کمتری خواهید داشت و هرچه ترافیک ورودی به وب‌سایت شما کمتر باشد، میزان دیده شدن آن برای گوگل نیز کاهش می‌یابد. کارهایی متعددی می‌توانید برای افزایش ترافیک ارگانیک و ارجاعی به وب‌سایت خود انجام دهید:

  • به طور منظم محتوای تازه و باکیفیت مانند مقالات وبلاگ اضافه کنید.
  • آدرس وب‌سایت خود را در اطلاعات تماس تمام پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی خود اضافه کنید.
  • لینک‌های وب‌سایت خود را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کنید.
  • برای کمپین‌های تبلیغاتی خود یک صفحه فرود اختصاصی در وب‌سایت خود داشته باشید.
  • مطمئن شوید که یک نقشه سایت XML را به کنسول جستجوی گوگل ارسال کرده‌اید تا گوگل را به فهرست‌بندی سایت خود تشویق کنید.

۲. نرخ پرش بالا

یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی که می‌دانیم گوگل به آن توجه می‌کند، نرخ پرش وب‌سایت شما است. نرخ پرش اساساً تعداد افرادی است که وارد یک صفحه از وب‌سایت شما می‌شوند و بدون بازدید از هیچ صفحه دیگری، بلافاصله از سایت خارج می‌شوند. اگرچه عدد قطعی و مشخصی برای نرخ پرش خوب وجود ندارد، اما آویناش کاوشیک، متخصص گوگل آنالیتیکس، در یک وبلاگ عالی می‌گوید: «بر اساس تجربه شخصی من در طول سال‌ها، دستیابی به نرخ پرش زیر ۲۰ درصد دشوار است. هر چیزی بالای ۳۵ درصد جای نگرانی دارد و هر چیزی بالاتر از ۵۰ درصد نگران‌کننده است.» می‌توانید نرخ پرش کلی وب‌سایت خود را با بررسی اطلاعات «Overview» در گوگل آنالیتیکس مشاهده کنید. اگر نرخ پرش شما بالاست، بررسی کنید که بیشتر افراد در کدام صفحه فرود می‌آیند. ممکن است لازم باشد این صفحه را بازبینی کنید تا محتوا و طراحی آن جذاب‌تر شود.

3. زمان ماندگاری پایین

گوگل به مدت زمانی که افراد در وب‌سایت شما سپری می‌کنند نیز توجه می‌کند. اگر زمان ماندگاری پایینی داشته باشید گوگل ممکن است این را به عنوان نشانه‌ای مبنی بر نامربوط بودن محتوای شما با نتایج جستجو تلقی کند.

4. عدم سازگاری با موبایل

ریسپانسیو نبودن از دیگر دلایل افت رتبه سایت شما می‌باشد، با در نظر گرفتن این موضوع، گوگل اکنون وب‌سایت‌های سازگار با موبایل را در نتایج جستجوی موبایلی اولویت‌بندی می‌کند و به سایت‌های موبایل‌دوست برچسب واضح “سازگار با موبایل” می‌دهد. اگر وب‌سایت شما تجربه کاربری خوبی را برای کاربران موبایل در تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند ارائه نمی‌دهد، احتمالاً زمان به‌روزرسانی آن فرا رسیده است.

5. لینک‌های بد (ورودی و خروجی)

جذب لینک از وب‌سایت‌های دیگر که متعلق به شما نیستند، احتمالاً مهم‌ترین اقدام خارجی است که می‌توانید برای بهبود سئوی خود انجام دهید. بک‌لینک‌ها همواره بخش جدایی‌ناپذیر سئو بوده‌اند، اما پیش‌تر افراد می‌توانستند با گذاشتن بک‌لینک در بخش نظرات وبلاگ‌های دیگر یا حتی خرید بک‌لینک برای سایت‌های خود، سیستم را دور بزنند. گوگل در سال‌های اخیر به شدت با روش‌های “سئو کلاه سیاه” در زمینه بک‌لینک مقابله کرده و سایت‌های متخلف را با حذف از فهرست نتایج یا انتقال آن‌ها به صفحات انتهایی نتایج جستجو جریمه می‌کند.

6. سئوی ارگانیک ضعیف (همان انباشتن کلمات کلیدی)

زمانی وب‌سایت‌ها می‌توانستند با پر کردن هر صفحه وب از کلمات کلیدی، رتبه بالایی در گوگل کسب کنند. با این حال، تمام موتورهای جستجو متوجه شدند که متن‌های پر از کلمات کلیدی، خواندنشان بسیار ناخوشایند است و تجربه کاربری بدی را برای کاربر فراهم می‌کنند. چند سال پیش، گوگل تگ‌های کلمات کلیدی را به عنوان یک سیگنال رتبه‌بندی حذف کرد و سپس، در سال ۲۰۱۳، الگوریتم مرغ مگس‌خوار خود را راه‌اندازی کرد. این الگوریتم برای کمک به جستجوهای معنایی طراحی شده بود، به طوری که گوگل می‌توانست نتایجی را با استفاده از کلماتی با همان معنی واژگان استفاده شده در جستجو، برگرداند.

7. محتوای تکراری

موتورهای جستجو مشتاق هستند تا ده نتیجه منحصربه‌فرد را در صفحه اول نتایج جستجو (SERP) ارائه دهند و اگر وب‌سایت شما محتوای تکراری در چندین صفحه داشته باشد، آن را جریمه می‌کنند. همچنین قبل از ارسال یک پست وبلاگ یکسان در چندین مکان با آدرس‌های اینترنتی مختلف، باید بیشتر فکر کنید، زیرا این امر می‌تواند منجر به جریمه شود. اگر وب‌سایت وردپرسی دارید، بهتر است بدانید که ممکن است به دلیل اینکه صفحات از طریق آدرس اینترنتی اصلی، لینک‌های دسته‌بندی، تگ‌ها، تگ‌های نویسنده و آرشیوها قابل دسترسی هستند، محتوای تکراری داشته باشید. در این صورت، باید مطمئن شوید که آدرس اینترنتی اصلی دارای چیزی است که به عنوان تگ canonical شناخته می‌شود. این تگ به موتورهای جستجو می‌گوید که این نسخه اصلی صفحه‌ای است که می‌خواهید فهرست شود و تمام مسیرهای دیگر به همان محتوا نباید در نتایج جستجو نمایش داده شوند.

8. محتوای کم‌حجم

شواهد نشان می‌دهد که گوگل ممکن است وب‌سایت‌هایی را که بسیار کوچک هستند یا محتوای کمی دارند، در رتبه‌های پایین‌تری قرار دهد. در واقع، هر چیزی کمتر از ۳۰۰ کلمه در یک صفحه وب احتمالاً به عنوان محتوای کم‌حجم در نظر گرفته می‌شود. این منطقی است، زیرا هرچه تعداد کلمات در یک صفحه کمتر باشد، درک متن برای موتور جستجو دشوارتر است.

9. عدم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

نمایندگان گوگل بارها اعلام کرده‌اند که فهرست‌بندی تمام مطالب منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی غیرممکن است. اگرچه ممکن است ارتباط مستقیمی بین تعداد لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و توییت‌هایی که در پلتفرم‌هایی مانند فیس‌بوک یا توییتر جذب می‌کنید وجود نداشته باشد، اما می‌دانیم که فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد اعتبار، به اشتراک گذاشتن محتوا و جذب ترافیک جدید به وب‌سایت شما عالی است.

10. تغییرات الگوریتم جستجو و به‌روزرسانی‌های گوگل

اگر وب‌سایتتان همواره بر اساس اصول سئو پیش رفته و هیچ مشکل فنی نداشته است، افت رتبه‌بندی اخیرتان احتمالاً ناشی از تغییرات الگوریتمی موتورهای جستجو، به‌ویژه گوگل، است. معمولاً پس از به‌روزرسانی‌های الگوریتم گوگل، شاهد کاهش رتبه‌بندی سئو هستیم و متأسفانه بسیاری از افراد با افت چشمگیر رتبه در گوگل مواجه می‌شوند. گوگل و سایر موتورهای جستجو، در راستای بهبود کیفیت کلی نتایج خود، تغییرات متعددی در نحوه فهرست‌بندی و رتبه‌بندی محتوای وب اعمال کرده‌اند. دیگر مسئله فقط به بک‌لینک‌ها و سرعت سایت محدود نمی‌شود.

11. پیوندهای اسپم

حتی اگر هنگام ایجاد پیوندها کاملاً به بهترین شیوه‌ها پایبند باشید، این احتمال وجود دارد که یک پیوند نامناسب وارد پروفایل بک لینک شما شده باشد.
داشتن بک لینک از وب‌سایت‌های اسپم می‌تواند قطعاً به تلاش‌های سئوی شما آسیب برساند و احتمالاً دلیل افت رتبه شما در گوگل باشد. اگر برای جبران آن تلاشی نکنید، افت رتبه می‌تواند جدی باشد. اگر رتبه خود را در گوگل حفظ نکنید، ترافیک ارگانیک زیادی را از دست خواهید داد.

پیوندهای اسپم از کجا می‌آیند؟

ممکن است پیوندی را با عجله ایجاد کرده باشید، یا در سایتی که به اندازه کافی برای برند شما مرتبط نیست، یا ممکن است شخص دیگری آن را ایجاد کرده باشد و این موضوع کاملاً خارج از کنترل شما باشد. در هر صورت، اگر گوگل یک پیوند نامربوط، غیرمفید یا با اعتبار پایین را به وب‌سایت شما ببیند، همین می‌تواند کافی باشد تا رتبه‌های شما را دچار نوسان کند.

12. تغییرات عمده در پروفایل بک لینک شما

با این حال، تغییرات پروفایل بک لینک همیشه تقصیر مدیر وب‌سایت نیست. این احتمال وجود دارد که یک یا چند پیوند با کیفیت بالای موجود شما توسط یک مدیر وب‌سایت خارجی حذف شده باشد. اگر پروفایل پیوند شما به اندازه کافی متنوع باشد، این نباید برای جابجایی شما کافی باشد، اما اگر چندین پیوند یا اکثریت پیوندهای شما یک شبه ناپدید شوند، به راحتی می‌توانید شاهد افت قابل توجه رتبه باشید.

13. لینک خوبی را از دست دادید

در مقابل، اگر یک لینک بسیار قوی به سایت شما وجود داشت که ناگهان حذف شود، اعتباری که از آن لینک به سایت شما منتقل می‌شد نیز از بین خواهد رفت. به عنوان مثال، تصور کنید که لینکی از یک وب‌سایت معتبر با دامنه .edu کسب کرده‌اید. اگر مدیر آن وب‌سایت تصمیم بگیرد آن لینک را به یک لینک نوفالو تبدیل کند یا به طور کامل آن را حذف کند، انتظار می‌رود که اعتبار دامنه شما و در نتیجه رتبه‌بندی‌تان کاهش یابد، به خصوص اگر در ابتدای راه باشید.

14. پیوندهای شکسته دارید

پیوندهای شکسته برای سئو فاجعه‌بار هستند و تعداد زیاد آن‌ها می‌تواند رتبه‌بندی شما را به شدت پایین بیاورد. تصور کنید پنج صفحه‌ی وب دارید که برای کلمات کلیدی خاصی رتبه‌های بالایی کسب کرده‌اند. اگر سه تا از این صفحات حذف شوند، گوگل به مرور متوجه خطای 404 آن‌ها شده و آن‌ها را از فهرست نتایج خود حذف خواهد کرد. اگر این صفحات رتبه‌ی خوبی داشتند، حجم قابل توجهی از ترافیک ارگانیک جستجوی خود را از دست خواهید داد. در مقابل، اگر ریدایرکت‌های دائمی 301 را به درستی تنظیم کنید، گوگل این صفحات را به عنوان خطای 404 شناسایی نخواهد کرد. با این حال، بهترین کار این است که از ابتدا از حذف صفحات خودداری کنید، اما گاهی اوقات این کار اجتناب‌ناپذیر است.

 

مطالب پیشنهادی
انتخاب نام برای وب سایت

چگونه نامی جذاب برای وب‌سایت کسب‌وکارتان انتخاب کنید؟

۱:۴۹ ب٫ظ
تاثیر سامانه مدیریت محتوا یا cms بر سئو

آیا نوع cms بر سئو سایت تاثیری دارد؟

۲:۵۷ ب٫ظ
ترافیک ارگانیک چیست

ترافیک ارگانیک چیست و روش‌های افزایش ترافیک ارگانیک سایت

۳:۳۷ ب٫ظ

استراتژی ساخت بک‌ لینک با هوش مصنوعی

۱۱:۳۷ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره طراحی سایت سئو سایت اینستاگرام تولید محتوا رایگان

اگر نیازی به مشاوره برای راه اندازی کسب کارت داری این فرم پر کن تا متخصص های ما باهات تماس بگیرن.