مجله همراکت

دیپ وب چیست؟

دیپ وب چیست؟

فهرست مطلب

امروزه اینترنت آن‌قدر با زندگی ما آمیخته‌شده که در عجبم چگونه پیش از استفاده از آن زندگی می‌کردیم وب و اینترنت فواید بسیاری دارد اما همچنین میتواند خطرناک باشد، مخاطراتی که گاها بسیار پیچیده تر از چیزی هستند که حتی بتوانید تصور کنید.

در این مطلب قصد داریم تا اطلاعات کامل و جامعی را در رابطه با مبحث گسترده دیپ وب در اختیارتان قرار دهیم. برای آن که با صفر تا صد دیپ وب آشنا شوید تا انتهای این مطلب با ما باشید. ما به شما تعاریفی واضح به دور از اغراق را ارائه می کنیم. شاید پیش از خواندن این مقاله در همراکت در مورد 4% و 96% دنیای اینترنت شنیده باشید؛ این یکی از حقایقی است که کمی ترسناک بیان شده است. اگر بخواهید واقعیت را بدانید، اینترنت به دو قشر تقسیم می شود؛ کاربران عامه و حکومت مخفی

دیپ وب بخشی از دنیای اینترنت است که توسط موتورهای جستجوی معمولی پنهان شده و از طریق رمزگذاری هایی صورت گرفته، به کاربران عادی نمایش داده نمی‌شود. به طور کلی دیپ وب بخشی از شبکه جهانی وب است که به دلایل مختلف محتوای آن توسط موتورهای جستجوی استاندارد به نمایش گذاشته نمی‌شوند. در واقع محتوای دیپ وب در پشت فرمهای HTML پنهان است. دیپ وب اینترنت ناشناسی است که در آن برای هکرها، جاسوسان یا سازمان های دولتی ردیابی کاربران اینترنت تا حدودی دشوار است.

اگر وب را به یک کوه یخ داخل اقیانوس تشبیه کنیم این کوه یخ شامل پنج قسمت می شود.

سطح یک

این سطح رایج ترین قسمت وب یا اینترنت را شامل می‌شود. ما تقریباً روزانه به تعداد دفعات بسیار زیاد از آن استفاده می‌کنیم و همچنین این صفحات وب را می‌شناسیم و درک درستی از آنها داریم. به طور کلی این سطح، از بخش «Open to the Public» تشکیل شده است و برای عموم نمایش داده می‌شود. همانند اینستاگرام ، لینکدین و فیسبوک

سطح دو‌

این سطح معمولاً به عنوان Surface Web شناخته می‌شود. سرویس هایی مانند Reddit ،Digg و ایمیل در این سطح گنجانده شده است. چت‌ها و سایر محتوا های اجتماعی را می‌توان در این سطح یافت زیرا اساساً یک بستر ارتباطی است و رسیدن به آن به هر روشی دشوار نیست.

سطح سه‌

این سطح، Berg ie Web نام دارد. خدمات اینترنت جهانی وب WWW در این سطح گنجانده شده است. این سطح شامل گروه‌های خبری اینترنتی، نتایج Google، سایت‌های FTP ،honeypots و سایت‌هایی از این قبیل می‌باشد. رسیدن به این سطح نسبتاً ساده است.

سطح چهار

با نام Charter Web یا Deep Web شناخته می‌شود. که سطح مورد نظر در این مطلب می‌باشد. گروه های هکر، ارتباطات فعال، رسانه های ممنوع و سایر لایه های تاریک جامعه آنلاین در این وب سایت ها گنجانده شده است. این همان چیزی است که ما در اصل از آن به عنوان Deep Web یاد می‌کنیم. موتورهای جستجوی وب معمولی نمی‌توانند سایت های موجود در این لایه را پیدا کنند. برای اینکه بتوانید به این سایت‌ها دسترسی پیدا کنید شما باید توسط یک عضو موجود در این وب، دعوت شوید. به طور خلاصه دیپ وب به صورت زیر تعریف می‌شود:

  • دیپ وب به بخشی از اینترنت اشاره دارد که از طریق موتورهای جستجوی استاندارد مانند Google ، Yahoo و Bing به طور کامل قابل دسترسی نیست.
  • دیپ وب شامل صفحاتی است که ایندکس نشده اند مانند سایت های خدماتی که در ازای ارائه خدمات هزینه ای را دریافت می‌کنند، پایگاه داده های خصوصی و … .
  • دیپ وب به کاربران دسترسی بسیار بیشتری از اطلاعات موجود در اینترنت را می‌دهد و همچنین باعث افزایش حریم خصوصی می‌شود. شاید جدی ترین انتقاد از دیپ وب این باشد که فضای برابری در اینترنت را تضعیف می‌کند.

سطح پنجم

در این سطح، اوضاع کمی وحشتناک می‌شود. این سطح به Dark Web معروف است. این وب سایت ها برای کاربران عادی قابل دسترسی نیستند. شما باید وارد شبکه TOR یا برخی از شبکه های خصوصی دیگر شوید. از وب سایت های Dark به عنوان سرویس های پنهان TORیاد می‌شود. آن چه که در این سطح وجود دارد انواع محتوای قانونی و غیرقانونی است. محتوای غیرقانونی مانند مواد مخدر، قاچاق انسان، سو استفاده هکرها، تجارت حیوانات کمیاب و سایر موارد بازار سیاه در این سایت ها گنجانده شده است. حال که با سطوح مختلف دیپ وب آشنا شدید، قصد داریم با ذکر مثال هایی مفهوم دیپ وب را برای شما عزیزان ملموس تر نماییم و تمام آنچه را که دیپ وب شامل می‌شود برای شما عزیزان شرح دهیم.

چرا دیپ وب وجود دارد؟

دیپ وب به کاربران امکان دسترسی به اطلاعات بسیار بیشتری نسبت به  surface web می‌دهد. به طور کلی دیپ وب شامل به روز ترین نمایش های تلویزیونی، پایگاه داده هایی که برای مدیریت امور مالی شخصی شما ضروری هستند و برنامه هایی است که در سطح وب سانسور می‌شوند، در صورت عدم وجود دیپ وب دسترسی به این اطلاعات یا ممکن نبوده و یا با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود.

اگر فقط Surface web وجود داشته باشد، بیشتر محتوای موجود در دیپ وب اصلاً در دسترس نخواهد بود. حریم خصوصی که معمولاً با رمزگذاری ارائه می‌شود، از دیگر دلایل حیاتی وجود دیپ وب است. رمزگذاری در دیپ وب این امکان را برای سایت های خدماتی و تجاری فراهم می‌کند تا محتوای خود را از هرگونه جرایم و سواستفاده و دسترسی غیر از کاربران مجاز حفاظت کنند. رمزگذاری پایگاه داده ها برای عملکرد صحیح وب سایت های تجاری کاملاً ضروری است. بدون این امنیت، نه بنگاه ها و نه افراد نمی‌توانند با خیال راحت معاملات مالی را از طریق اینترنت انجام دهند. دیپ وب عمدتا برای ایجاد حریم خصوصی بیشتر کاربران طراحی شده است و حریم خصوصی افراد را از هک و سرقت های غیر قانونی محافظت می‌کند.

آیا دیپ وب غیر قانونی است؟

استفاده از دیپ وب به طور کلی غیرقانونی نیست. آنچه غیرقانونی است برخی از فعالیت هایی است که در دیپ وب و دارک وب(که بخشی از دیپ وب می باشد) رخ می‌دهد. به عنوان مثال سایت‌هایی وجود دارند که داروهای غیرقانونی و سایر کالاهای غیر مجاز را به فروش می‌رسانند و به شما امکان خرید غیرقانونی اسلحه گرم را می‌دهند. همچنین سایتهایی وجود دارند که پورنوگرافی کودکان را توزیع می‌کنند.

اگرچه خود Deep Web و دارک وب غیرقانونی نیست. اما سایت های زیادی را شامل می‌شود که بسیاری از قوانین را نقض می‌کند. در غیر اینصورت می‌شود استفاده مفید و بهینه ای از دیپ وب داشت؛ به عنوان مثال می‌توانید انجمن ها، وبلاگ ها و سایت های رسانه های اجتماعی را پیدا کنید که موضوعات زیادی مانند سیاست و ورزش را پوشش می‌دهند که غیرقانونی نیستند.

چگونه می توان با اطمینان از Deep Web و Dark Web استفاده کرد؟

اگر حتی به دیپ تنها برای بررسی صورتحساب دندانپزشکی‌تان نیز مراجعه می‌کنید، بهتر است که دستگاه خود را به نرم افزار امنیتی قابل اعتماد مجهز کرده و آن را  به روز نگه دارید. بسیار مهم است که از  VPN برای این کار استفاده نمایید. مرورگر  Tor به دلیل خفظ حریم خصوصی کاربر در اینترنت بسیار در این زمینه به کارتان خواهد آمد، بنابراین می‌توانید برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی و حساستان از آن استفاده نمایید. بهتر است مرورگر Tor را همیشه به روز نگه دارید. شبکه Tor از نوعی نرم افزار پشتیبانی می‌کند که مانند یک VPN عمل می‌کند با این تفاوت که خیلی پیشرفته تر و دقیق تر از آن می‌باشد.

هنگام استفاده از Tor از ایمیل اصلی خود در وب سایت ها استفاده نکنید. در حالی که Tor بر اساس ناشناس ماندن طراحی شده است، ارائه آدرس ایمیل شخصی شما می‌تواند هویت شما را نشان دهد. بنابراین بسیار مهم است تا  اطمینان حاصل کنید که برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی و امنیت داده های خود، نرم افزار امنیتی قوی را روی رایانه خود نصب و اجرا کرده اید.

نحوه دسترسی و ورود به Deep Web

زمانی که از اینترنت سطحی(Surface web) استفاده می‌کنید، مطالب به راحتی در دسترس شماست و  تمام جستجوها و فعالیت های شما در آن قابل ردیابی است. در حالی که اطلاعات بر روی شبکه دیپ وب مستقیماً قابل دسترسی نیست. دلیل این امر آن است که اطلاعات بر روی یک صفحه ذخیره نمی‌شود، بلکه بر روی پایگاه داده اختصاصی ذخیره می‌شوند که باعث می‌شود تا موتور های جستجو نتوانند این اطلاعات را ایندکس کنند.

برای ورود به دیپ وب و دارک وب، Tor راهی است که می‌تواند فعالیت های شما در دیپ وب را پوشش دهد. بنابراین ابتدا نیاز است که شما مرورگر Tor را دانلود و اجرا کرده تا بتوانید وارد دیپ وب شوید. شما با دانلود بسته مرورگر Tor از Tor Project، ناشناس بودن خود را برای استفاده از دیپ وب تضمین می‌کنید. هنگامی که بسته Tor را بارگیری کردید، Tor از طریق یک متغیر تصادفی، مدار اتصال رمزگذاری شده ای را ایجاد می‌کند.

به طور کلی، این بدان معناست که همانطور که Tor به طور تصادفی آدرس IP شما را از یک مکان به مکان دیگر می‌فرستد، فعالیت آنلاین شما تحت پوشش قرار می‌گیرد، بنابراین هر کاری که می‌کنید کمتر قابل پیگیری و ردیابی است. استفاده از Vpn نیز تا حدودی همین فرآیند را جهت محافظت از حریم خصوصیتان انجام می‌دهد.

مرورگر دیپ وب (Tor)

TOR مخفف «The Onion Router» است. برای دانلود نرم افزار Tor لازم است به آدرس www.torproject.org مراجعه کرده و متناسب با نوع سیستم عامل‌تان Tor را در سیستمتان نصب نمایید. پس از نصب و اجرای نرم افزار دانلود شده صفحه مرورگر Tor به شما نمایش داده می‌شود که به راحتی با استفاده از آن می‌توانید در دنیای دیپ وب و دارک وب گشت و گذار کنید. به زبان ساده، TOR به شما این امکان را می‌دهد تا از طریق چندین رایانه دیگر در شبکه TOR، ترافیک وب را مسیریابی کنید تا طرف دیگر اتصال نتواند فعالیت های شما را ردیابی کند. مکانیزم اجرای این مرورگر در شکل زیر به خوبی نشان داده شده است. با استفاده از مرورگر  TOR تعدادی لایه ایجاد می شود که هویت شما را از سایر لایه ها پنهان می‌کند.

مطالب پیشنهادی
ثبت لوکیشن در برنامه Waze

ثبت لوکیشن در برنامه Waze

18 مهر/1402
بروزرسانی قیمت محصولات ووکامرس از طریق اکسل | بدون نیاز به خرید و نصب افزونه

بروزرسانی قیمت محصولات ووکامرس از طریق اکسل | بدون نیاز به خرید و نصب افزونه

30 تیر/1402
CMS چیست و چگونه به ما در مدیریت بهتر وب‌سایت کمک می‌کند

CMS چیست و چگونه به ما در مدیریت بهتر وب‌سایت کمک می‌کند

09 مرداد/1401
مزایا و معایب وب سایت های وردپرسی و اختصاصی

مزایا و معایب وب سایت های وردپرسی و اختصاصی

06 تیر/1401
مطالب پیشنهادی ازسراسر وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Tes

[quform id="1" name="مشاوره رایگان سئو و طراحی سایت"]